Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 5 series
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 2 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 01-14-2011, 12:12 AM   #31
Oyster
4th Gear Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Toronto
Posts: 653
Send a message via MSN to Oyster
Quote:
Originally Posted by europrince View Post
on an 11 year old car that's worth twice that....
that is correct but I like this car and keeping it for hopefully another 4years lol
Oyster is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2011, 01:00 AM   #32
zarbat007
3rd Gear Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Ottawa
Posts: 370


zarbat007 is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2011, 01:11 AM   #33
bimmer320
1st Gear Newbie
 
bimmer320's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: ETOBICOKE
Posts: 28
Go to the scrap yard and grab some coils. I got 2 for 13 bucks from standard auto
bimmer320 is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2011, 08:40 AM   #34
TheMadChigga
Taiwan Panda Racing Unit.
 
TheMadChigga's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Durty Shwa
Posts: 3,100
Send a message via ICQ to TheMadChigga Send a message via AIM to TheMadChigga Send a message via MSN to TheMadChigga
Quote:
Originally Posted by carjoe View Post
I dont' get it. New coil, cleared the codes and the same coil is coming back as bad.

1341
1343
1349
1351

This doesn't make sense to me anymore. Could it be as simple as bad gas? The plugs are new from August, no oil leaks from the VCG's anymore....

I think I'm going to run some injector cleaner and just drive the piss out of it with different gas from the usual station.
Did you clean the plugs thoroughly AFTER the new coils? because if you didn't, the codes are probably caused by fouled plugs.
__________________
TheMadChigga is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2011, 10:49 AM   #35
damameke
6th Gear Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Canada
Posts: 1,371
Good idea on the fuel injector flush, I had an issue with codes as well (not a BMW)
and changed plugs, wires etc ... but codes remain.. my mechanic did a flush and all codes went away...
damameke is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2011, 02:17 PM   #36
carjoe
6th Gear Member
 
carjoe's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ottawa
Posts: 1,839
Intake manifold leak. I was way off...I sprayed it but apparently not enough.

Another $800. That's my summer tires.
__________________

93 325is - sold!


2000 540ia- sold!


carjoe is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2011, 05:43 PM   #37
TheMadChigga
Taiwan Panda Racing Unit.
 
TheMadChigga's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Durty Shwa
Posts: 3,100
Send a message via ICQ to TheMadChigga Send a message via AIM to TheMadChigga Send a message via MSN to TheMadChigga
Quote:
Originally Posted by carjoe View Post
Intake manifold leak. I was way off...I sprayed it but apparently not enough.

Another $800. That's my summer tires.
wait wut?

why $800? is it the gaskets or the actual manifold? if its actual manifold, just get a pre-vanos ones used.

Sorry to hear all your trouble man.
__________________
TheMadChigga is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2011, 07:55 PM   #38
carjoe
6th Gear Member
 
carjoe's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ottawa
Posts: 1,839
I'm not sure what the bill is all about. I haven't itemized it yet. Actually, the car is still at the shop. Should be ready Monday.
__________________

93 325is - sold!


2000 540ia- sold!


carjoe is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2011, 05:52 PM   #39
dece_dece
2nd Gear Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: toronto
Posts: 60
how is the e39 v8 doing?
dece_dece is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 09:06 PM   #40
carjoe
6th Gear Member
 
carjoe's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ottawa
Posts: 1,839
Pretty good. Leaks the same as it used to and has a slight miss at 1500RPM, just like before the intake leak...

I hate this car and love it all the same.

Just picked it up on Tuesday. I was out of the country driving a terrible rental Charger. Terrible!

Oddly enough, I picked it up before leaving the country, worked great on the commute to work, driving home it was missing, wouldn't idle, almost like there was a leak again. Brought it back they kept it until I got back and apparently they didnt' do a thing. :headscratcher
__________________

93 325is - sold!


2000 540ia- sold!


carjoe is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 09:19 PM   #41
dece_dece
2nd Gear Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: toronto
Posts: 60
they did nothing eh bro, ignorance and ignorance. i know how that feels.

I got my ews programmed and it still is not programmed correctly because i had a certified bmw mech come by gave him some cash plugged in his computer and the ews is still scrambled because the battery does not want to hold a charge and so forth. I rather not give out the name of the shop because they have a reputation that they want to keep and money to make to feed there family.



Get the seal replaced on the intake manifold!


and valve covers so it doesnt leak, very simple!
dece_dece is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2011, 11:06 PM   #42
carjoe
6th Gear Member
 
carjoe's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ottawa
Posts: 1,839
Quote:
Originally Posted by dece_dece View Post

Get the seal replaced on the intake manifold!


and valve covers so it doesnt leak, very simple!
Done and done. I did VCG's, upper timing covers, plugs, MAF, VANOS solenoid seals. Shop did the intake and CCV while the mani was off.

Meh, I'm just going to enjoy it with the radio turned up. I should install that sub I've had lying around for years now...
__________________

93 325is - sold!


2000 540ia- sold!


carjoe is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2011, 09:25 PM   #43
windwagen
6th Gear Member
 
windwagen's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Markham
Posts: 1,909
I've got the e39 rear ball joint puller if you want to borrow it. But I'm in Markham.
__________________

E39 528i Touring - Unicorn Package (5 Spd M)
E39 M5 - for Sunny Days
windwagen is online now   Reply With Quote
Old 07-21-2011, 03:54 PM   #44
Mover
2nd Gear Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: TO
Posts: 99
Quote:
Originally Posted by carjoe View Post
Done and done. I did VCG's, upper timing covers, plugs, MAF, VANOS solenoid seals. Shop did the intake and CCV while the mani was off.

Meh, I'm just going to enjoy it with the radio turned up. I should install that sub I've had lying around for years now...
Did you do anymore work on the care to get it straighten out ?

Was the compression checked ?

Injectors ?
Mover is offline   Reply With Quote
Old 08-26-2011, 04:59 PM   #45
Mr_Bimmer
1st Gear Newbie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Norwich
Posts: 7
I've just finally got all my issues sorted out with mine, I had a miss under 1800 rpm or under heavy load at any rpm accept when at WOT. (no check engine at all) Turns out one precat was melted, got the cat situation sorted, was still missing. pulled injectors and cleaned with shit I have for cleanin carbs at work called powertune, put all back together than noticed on the back of the intake manifold theres a vac line with a yellow clip, and it was on but by like an eighth of an inch, I touched it and it fell off. Plugged it back in, clamped it. Went to start it and intercoursed my starter. Had my brother bump start me lastnight to see if I fixed my issue, and my car has no miss, and finally idles where its supposed to. Now I go replace starter lol fun friday night.
Mr_Bimmer is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Maxbimmer Copyright 2001 - 2014