Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 3 Series > E36 (1991 - 1999)
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 03-29-2008, 06:42 PM   #1
kerrynzl
1st Gear Newbie
 
Join Date: Mar 2008
Location: New Zealand
Posts: 14
E36 320 OBD1 Harness



Does anybody here know if I can swap a Siemens ms40.1 DME to a Bosch red label 413 DME using the Siemens harness from my 320 coupe [non-EWS]

I want to install a M52b28 engine I have lying around [ unfortunately it's OBDii and EWSii ]

Or could the Siemens ms40.1 be remapped to the larger engine?

My car is a RHD coupe ,the DME is on the LH side firewall so I can't use a BOSCH 413 harness [ from a USA care ]
I'm told all vanos [Non Nth American e36's use a Siemens DME ]

Any knowledgable answers would be appreciated
Kerry
kerrynzl is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2008, 02:31 AM   #2
Bimmer Heaven
MaXsponsor
 
Bimmer Heaven's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Ontario
Posts: 15,673
From what i know, you can use your old 320 harness/DME/EWS/intake/sensors to an M52 without any problems...
__________________
BIMMER HEAVEN
Specialized in BMW recycling, all OEM used parts
Up to 90% off new cost!!!
Most models E30 E36 E46 E90 E92 E93 E28 E24 E34 E39 E60 E61 E32 E38 E65 E66 X3 X5 M3 M5 Z3 Z4 F30 F32 F10 F01


Call 11-8PM 416 821-2578
New inventory daily. 100+ cars now in stock!
Bimmer Heaven is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2008, 03:08 AM   #3
kerrynzl
1st Gear Newbie
 
Join Date: Mar 2008
Location: New Zealand
Posts: 14
Hey Thanks for that
My Car is Non-EWS ,and I would prefer to keep it that way.
Because the 2.8 uses basically a 2.0 intake, I was just going to swap everthing over and use the larger 2.8 throttle body and Airflow Meter.
Can the Siemens unit measure the correct amount of Air [ slower airspeed because of larger diameter MAF ]
All I'm after is a lot more torque & approx 25% more power [ standard 2.8 behavoir ] So if my little coupe drives as good as a stock 328 I'd be happy [ I have a race-car for venting frustations ,not the street ]
incidentally here in NZ we have no "smog laws" and 98 octane pump gas [ our modification laws are fairly liberal as well ]
All the best ...Kerry
kerrynzl is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Maxbimmer Copyright 2001 - 2018