Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > General > General Discussion
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 12-14-2003, 05:28 AM   #1
RigsPGT
1st Gear Newbie
 
Join Date: Dec 2003
Location: New Jersey
Posts: 15
Noise while in WOT

Hi everyone!
As you can see im a Newbie here and i dont know as much BMW stuff as you guys do since i barely drive the IX.

Anyway, to start off, everytime i go in full throtle i would hear a grinding noise coming from the transmission or its related parts. The noise would stop right away as soon as i let off the gas. it sounds like a jet though starting from a low pitch to a high one (depending on the rpms).

Does anyone know or have the same problem? Everything works great tho its just the noise that bothers


Thanks, Rigert
__________________
White 89-325ix (winter snowmobile)

Red 1994 Probe GT, KLZE engine, DXD clutch, AWR MMs, Eibachs, Hot Shot Headers +CAI, 2.5" Exhaust with Magnaflow HF converter, 65mm TB, 12" front rotors with Hawk pads, X drilled Brembos, Sleepy eye projectors, kenwood sound.

T3T04E in progress
Got to love 5psi on a 200HP N/A engine
RigsPGT is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2003, 05:30 AM   #2
crazyvadim
6th Gear Member
 
crazyvadim's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: New York
Posts: 2,178
Send a message via AIM to crazyvadim
This happens in every gear??
crazyvadim is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2003, 05:39 AM   #3
SebSter
6th Gear Member
 
SebSter's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Toronto
Posts: 3,414
is it like a whistling sound? cause i kinda get that too, i think it might be from a dying tranny/differentials... not sure tho
__________________

Old car 1990 325ix. Current car 2000 540i.
SebSter is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2003, 05:46 AM   #4
RigsPGT
1st Gear Newbie
 
Join Date: Dec 2003
Location: New Jersey
Posts: 15
I would say when going above 30mph but not sure, I just need to test drive it again and record everything cause i barely use the beamer (only in snow time).
__________________
White 89-325ix (winter snowmobile)

Red 1994 Probe GT, KLZE engine, DXD clutch, AWR MMs, Eibachs, Hot Shot Headers +CAI, 2.5" Exhaust with Magnaflow HF converter, 65mm TB, 12" front rotors with Hawk pads, X drilled Brembos, Sleepy eye projectors, kenwood sound.

T3T04E in progress
Got to love 5psi on a 200HP N/A engine
RigsPGT is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2003, 09:11 PM   #5
325iSBimmer
///MMMM VIDA
 
325iSBimmer's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Aurora/London
Posts: 1,399
Send a message via MSN to 325iSBimmer
could possibly be your throw out bearing...but that should make more of a noise when you push the clutch in.
__________________
UNDER CONSTRUCTION
325iSBimmer is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.