Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > Z series
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 02-02-2013, 06:00 PM   #1
martymar
1st Gear Newbie
 
Join Date: Feb 2013
Location: Calgary
Posts: 1
EML & Engine lights on

Hi All,

I parked my 2006 BMW M Roadster for the last 4 months and went to start it today, the battery was dead so I gave it a boost, but when I started the EML light, handbrake, and engine light all came on. I don't have any throttle control and my car is rendered useless. Anyone know what the problem may be? It was fine when I parked it in September.

Please see attached pic for more details on my dash. Any help would be greatly appreciated. Thank you.
Attached Images
File Type: jpg photo.JPG (32.3 KB, 52 views)
martymar is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2013, 08:51 PM   #2
Mirko
1st Gear Newbie
 
Join Date: Sep 2010
Location: Toronto
Posts: 23
Think the car went into transport mode. Believe that only dealer can reset the computer but I am not sure.

http://www.zpost.com/forums/showthre...=shipping+mode

Also might just need a new battery as your battery was dead. If you have a battery tender hook it up to recharge the battery.
Mirko is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 11:37 AM   #3
FishermanIva
1st Gear Newbie
 
Join Date: Nov 2013
Location: Edmonton
Posts: 8
My EML light problem was a TPS sensor. It was cheap ($120 or so) and it's easy to get at. I might start there.
__________________
Ryan
FishermanIva is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2013, 12:18 PM   #4
propr'one
op sucks cock
 
propr'one's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: T.
Posts: 17,753
Send a message via MSN to propr'one
scan the car.
__________________
I run a canadian HID kit company, if you have any questions about hid kits in canada or would like to check out our products please contact me here: http://absolutehid.ca

Hot: 2001 Estoril M RoadsterZCP 19's michelin supersports, ZHP knob, JL 8W3
Cold: 2002 TiAg M3 6mt ZCP 19's michelin supersports, deoranged, dechromed, led tails, ZHP knob, UUC SS v3, GROM, OEM 18's w310's,
fun: 2006 YZF-R6, black
propr'one is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Maxbimmer Copyright 2001 - 2014