Click to go to Forum Home Click to go to maXbimmer Home

Go Back   maXbimmer Forums > maXimum Tech > 6/8 series
User Name
Password


Welcome to Maxbimmer.com!

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 01-16-2013, 08:44 AM   #1
gcunha
1st Gear Newbie
 
Join Date: Dec 2003
Location: Oakville
Posts: 26
Unhappy Radio faillure

Hi All,

The radio goes out for a split second on my 6 series, and then it comes right back on. It looks like I'm losing current on my car, but only for a split second.
Anyone has experienced this problem or knows what it may be the cause of it?

Thanks in advance,
gcunha is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 10:16 AM   #2
TSI
Reverse Gear Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oakville
Posts: 687
Just the radio, or do the lights, etc also do that?
Also, when you say the radio dies, is it the sound, or does the whole unit shut off?
TSI is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 10:53 AM   #3
gcunha
1st Gear Newbie
 
Join Date: Dec 2003
Location: Oakville
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by TSI View Post
Just the radio, or do the lights, etc also do that?
Also, when you say the radio dies, is it the sound, or does the whole unit shut off?
Thanks for the quick response. I believe that is only the sound, the unit stays on. it is so fast that i don't notice anything else shutting off.
gcunha is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 11:32 AM   #4
TSI
Reverse Gear Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oakville
Posts: 687
Does every speaker die, or just one or two? Does it happen in CD mode? Radio? Satellite? Every mode?
TSI is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2013, 11:35 AM   #5
gcunha
1st Gear Newbie
 
Join Date: Dec 2003
Location: Oakville
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by TSI View Post
Does every speaker die, or just one or two? Does it happen in CD mode? Radio? Satellite? Every mode?
All speakers turn off for a split second. I have not tried the other modes, but I will and let you know.

Thanks again
gcunha is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2013, 08:40 AM   #6
gcunha
1st Gear Newbie
 
Join Date: Dec 2003
Location: Oakville
Posts: 26
Angry

Quote:
Originally Posted by gcunha View Post
All speakers turn off for a split second. I have not tried the other modes, but I will and let you know.

Thanks again
I have tried the other modes and got the same result. Now the dynamic drive warning also appears when the sound faills, however if I restart the car the warning goes away.
gcunha is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2013, 08:15 AM   #7
Conspiracy
1st Gear Newbie
 
Join Date: Sep 2012
Location: Brampton
Posts: 5
Is this usually 1-2 minutes after you start your car? This happens in my M6 but only happens that one time and after it it's fine. Seems like a normal thing if that's the case
Conspiracy is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2013, 12:42 PM   #8
TSI
Reverse Gear Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Oakville
Posts: 687
Quote:
Originally Posted by gcunha View Post
I have tried the other modes and got the same result. Now the dynamic drive warning also appears when the sound faills, however if I restart the car the warning goes away.
I'm going to go out on a limb and say it's a computer issue, then. Sorry, but that's out of my league...
TSI is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2013, 11:41 PM   #9
gcunha
1st Gear Newbie
 
Join Date: Dec 2003
Location: Oakville
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by TSI View Post
I'm going to go out on a limb and say it's a computer issue, then. Sorry, but that's out of my league...
Just discover one more common denominator: it only happens when it's very cold. Driving me nuts. Any feedback is appreciated.
gcunha is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2013, 11:53 AM   #10
Euro_E30
6th Gear Member
 
Euro_E30's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Mississauga
Posts: 1,626
Change your battery should fix your problem.
When battery charge is low it shuts off some consumers like heated steering wheel, seats and some times radio to allow enough voltage to start the car.
Short trips dont allow the battery to charge properly
__________________
Euro_E30 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2014, 08:30 PM   #11
gcunha
1st Gear Newbie
 
Join Date: Dec 2003
Location: Oakville
Posts: 26
Thank you for all the replies. Adding steering fluid solved the problem.
gcunha is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.